Жигар ҳуш кўрадиган маҳсулотлар
- Асал. Жигар ширинликни яхши кўради. Асал табиатнинг бизга энг яхши инъомидир. Бу маҳсулот жуда осон хазм бўлади.
- Саримсоқ пиёз. Жигар ферментларининг ишини яхшилайди, жигарни тозалайдиган аллицин ва селен моддалари бор.
- Кўк чой. Жигар ва бутун организмни шлаклардан тозаловчи катехинларга бой. Регенрация ва ёшартиришга хизмат қилади.
- Авакадо. Таркибида жигарни тозаловчи глутатион моддаси бор. Мунтазам истеъмол қилиб бориш жигар тўқимасини анча соғломлаштиради.
- Олма. Жигарни захарли моддалардан химоя килади.
- Зайтун ёғи. Жигар учун фойдали ёғлари бор ва жигарни захарли моддалардан ҳимоя қилади.
- Кўкатлар. Ўкроп, салат, исмалоқ, сельдерей, райхон, кинза, петрушка. Зарур витаминлар билан таъминлайдилар, захарли моддаларни организмдан чиқаради.
- Лимон, лайм
- Ёнғоқ.Таркиби аминокислоталарга бой. Жигарнинг яхши ишлашига ёрдам берувчи глутатион ва омега-3 ёғ кислоталарига бой.
- Куркума. Бу зиравор ўт ишлаб чикарилиши ва хайдашни кучайтиради, жигар тўқимасининг тикланишига ёрдам беради.
- Сабзи ва лавлаги, барги билан. Жигар фаолиятини кучайтирувчи флавоноидлар ва бета каротинларга бой.
- Грейпфрут. Жигарнинг токсинларга қарши курашувчи ферментларининг сифатини яхшилайди.
- Қушкўнмас (расторопша). Уруғини мунтазам истеъмол қилиб бориш моддалар алмашинувини яхшилайди.
- Балиқ. Жигарга омега-3 ёғ кислоталарини етказиб беради.
- Карамнинг барча турлари.
- Ёғсиз творог
- Қовоқ. Захарсизлантирувчи пектин моддаси кўп.
- Наъматак қайнатмаси. Витамин С га бой.
- Тухум. Лецитинга бой.
- Буткалар. Сули, гречка, тариқ ва бошқа турлари. Лецитин бор, аминокислоталарга бой.
Манбалар асосида Тиббиет Академияси талабаси Билал Аррозий тайёрлади.