Бош саҳифа | | Рўйхатдан ўтиш | Кириш
Марҳабо! Гость | RSS
Меню сайта
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz
  • Главная » 2016 » Май » 19 » Жигар ҳуш кўрадиган маҳсулотлар
    11:13
    Жигар ҳуш кўрадиган маҳсулотлар

    Жигар ҳуш кўрадиган маҳсулотлар

     
    1. Асал. Жигар ширинликни яхши кўради. Асал табиатнинг бизга энг яхши инъомидир. Бу маҳсулот жуда осон хазм бўлади.
    2. Саримсоқ пиёз. Жигар ферментларининг ишини яхшилайди, жигарни тозалайдиган аллицин ва селен моддалари бор.
    3. Кўк чой. Жигар ва бутун организмни шлаклардан тозаловчи катехинларга бой. Регенрация ва ёшартиришга хизмат қилади.
    4. Авакадо. Таркибида жигарни тозаловчи глутатион моддаси бор. Мунтазам истеъмол қилиб бориш жигар тўқимасини анча соғломлаштиради.
    5. Олма. Жигарни захарли моддалардан химоя килади.
    6. Зайтун ёғи. Жигар учун фойдали ёғлари бор ва жигарни захарли моддалардан ҳимоя қилади.
    7. Кўкатлар. Ўкроп, салат, исмалоқ, сельдерей, райхон, кинза, петрушка. Зарур витаминлар билан таъминлайдилар, захарли моддаларни организмдан чиқаради.
    8. Лимон, лайм
    9. Ёнғоқ.Таркиби аминокислоталарга бой. Жигарнинг яхши ишлашига ёрдам берувчи глутатион ва омега-3 ёғ кислоталарига бой.
    10. Куркума. Бу зиравор ўт ишлаб чикарилиши ва хайдашни кучайтиради, жигар тўқимасининг тикланишига ёрдам беради.
    11. Сабзи ва лавлаги, барги билан. Жигар фаолиятини кучайтирувчи флавоноидлар ва бета каротинларга бой.
    12. Грейпфрут. Жигарнинг токсинларга қарши курашувчи ферментларининг сифатини яхшилайди.
    13. Қушкўнмас (расторопша). Уруғини мунтазам истеъмол қилиб бориш моддалар алмашинувини яхшилайди.
    14. Балиқ. Жигарга омега-3 ёғ кислоталарини етказиб беради.
    15. Карамнинг барча турлари.
    16. Ёғсиз творог
    17. Қовоқ. Захарсизлантирувчи пектин моддаси кўп.
    18. Наъматак қайнатмаси. Витамин С га бой.
    19. Тухум. Лецитинга бой.
    20. Буткалар. Сули, гречка, тариқ ва бошқа турлари. Лецитин бор, аминокислоталарга бой.

    Манбалар асосида Тиббиет Академияси талабаси Билал Аррозий тайёрлади.

    Просмотров: 554 | Добавил: albine | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    avatar